Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

De Haagse Mug nodigt uit u voor de presentatie ¨Over de opkomst van rechtspopulisme in Nederland en wat daar tegen te doen¨ door Rob Mug en Alex de Jong (IIRE).
Het vindt plaats op vrijdagavond 23 augustus 2019 in boekenwinkel Opstand van 19:30 tot 21:30 uur (inloop 19u).

Als eerste bespreekt Rob Mug het boek ´Verloren Land – De zeven stappen van demokratie naar dictatuur´ van Ece Temelkuran dat gaat over de opmars van Erdohan in Turkije.
Temelkuran beschrijft achtereenvolgens: het opzetten van een beweging door Erdohan; het verstoren van de rede en het ondermijnen van de taal; hoe immoraliteit ´hot´ wordt; de ontmanteling van juridische en politieke meachanismen; het ontwerpen van de ´nieuwe´ burger; het gelach om de verschrikkingen; en de opbouw van een nieuw land.
In haar boek haalt ze ook soortgelijke fenomenen aan in landen als de VS, UK, Duitsland en Hongarije. Ze waarschuwt ons om (rechts)populistische leiders serieus te nemen...

Daarna vertelt Alex de Jong (co-directeur van het International Institute for Research and Education in Amsterdam) over de denkbeelden en inspiratiebronnen van Baudet (Forum voor Demokratie).
Volgens hem heeft Baudet een beweging opgezet als onderdeel van een langetermijnstrategie op weg naar een autoritaire, nationalistische transformatie van de Nederlandse samenleving. Is Baudet´s aanpak te vergelijken met die van Erdohan?
Hoe stoppen we de opmars van het FvD?
 

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door Haagse Mug

Organisatie

Georganiseerd door Haagse Mug.
» Website van Haagse Mug
» Meer evenementen van Haagse Mug

Locatie

Boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, 2531 XE Den Haag, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden