Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

In de participatiesamenleving wordt veel belang gehecht aan vrijwilligers. Nog meer dan voorheen zijn vrijwilligers de ruggengraat van de stad. Bewonersinitiatieven bestaan uit vrijwilligers, zorginstellingen kunnen niet zonder vrijwillige inzet en ook talloze musea zouden niet bestaan zonder vrijwilligers.

Van vrijwilligers wordt ook kwalitatief steeds meer gevraagd. Op veel plekken is sprake van nieuwe en zwaardere verantwoordelijkheden voor vrijwilligers. Vrijwilligerscoördinatoren sturen andere vrijwilligers aan en de professionalisering van de vrijwilliger lijkt een feit.

Aan de andere kant wordt vrijwilligerswerk ook ingezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief te krijgen. Participeren kun je leren met vrijwilligerswerk.

Hoe verhoudt een stijgende vraag naar vrijwilligers met professionele eigenschappen zich met een stijgend aanbod van vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt? Hoe zorgen we dat vrijwilligerswerk toegankelijk blijft voor iedereen, om zo ‘verliezende vrijwilligers’ te voorkomen?

Tijdens Stadsgesprek Vrijwilligers in de knel gaan we hierover met elkaar in gesprek en komen we tot oplossingen. Met als bijzondere gastspreker Tom Kniesmeijer (toekomstpsycholoog, oprichter Trendrede) die een toekomstschets over vrijwilligerswerk in de participatiesamenleving zal geven. Daarna gaan we de praktijk in met medewerkers van WPI en van organisaties die werken met vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We zijn te gast in het Amsterdams Marionetten Theater, een bijzondere plek nabij de Nieuwmarkt die door vrijwilligers wordt gerund.

Datum: Donderdag 18 april 2019
Tijd: Inloop vanaf 15.30. Bijeenkomst van 16.00-17.30 uur met aansluitend een netwerkborrel. 
Locatie: Amsterdams Marionetten Theater, Nieuwe Jonkerstraat 8
Aanmelden: info@kennisnetwerk-amsterdam.nl

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door Kennisnetwerk Amsterdam

Organisatie

Georganiseerd door Kennisnetwerk Amsterdam.
» Website van Kennisnetwerk Amsterdam
» Meer evenementen van Kennisnetwerk Amsterdam

Locatie

Amsterdams Marionetten Theater, Nieuwe Jonkerstraat 8, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden