Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Er zijn echter vele andere manieren van lijkbezorging, zoals cryomeren (vriesdrogen), resomeren (oplossen in zoutzuur), composteren of je in een paddenstoelenpak hijsen en opgaan in de aarde.

Traditioneel begraven en cremeren is milieuvervuilend, o.a. door CO2-uitstoot en afvalstoffen die vrijkomen in de grond. Dat men hecht aan een duurzame manier van omgaan met de doden is te zien aan de populariteit van natuurbegraven. Designers en kunstenaars zijn bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken en rituelen rondom het lijk en proberen de dood uit de taboesfeer te tillen. Zo is het mogelijk om de as van oma te verwerken in een keramiek servies, zodat elk (klein)kind thee kan drinken uit een mok met oma erin.

Natuurlijk is het van belang om op een waardige manier om te gaan met onze nabestaanden, maar misschien zit die waardigheid tegenwoordig wel in een gebruiksvoorwerp dat ons herinnert aan onze nabestaande? Of in een paddenstoelenpak? Tijdens deze avond onderzoeken we wat die taboesfeer rondom de dood precies behelst en schijnen we nieuw licht op ons post-mortem-bestaan.

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door Spui25

Organisatie

Georganiseerd door Spui25.
» Website van Spui25
» Meer evenementen van Spui25

Locatie

SPUI25, Spui 25, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden