Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

In zijn boek Het multiculturele drama liet Paul Scheffer zien hoe er in ons land langs elkaar heen wordt geleefd. Het leidde zorgde toen voor een grote nationale discussie.

Nu, 20 jaar later, domineren identiteits- en migratievraagstukken nog steeds -en misschien wel meer dan ooit- het maatschappelijk debat. Hoe moeten we omgaan met ons slavernij verleden? En waar staat de populariteit van Thierry Baudet voor?

Paul Scheffer trekt met dit college door het land om aan de hand van de recente geschiedenis in Nederland, Europa en Amerika te laten zien hoe migratie onze wereld verandert. Met prachtige filmfragmenten trekt hij parallellen tussen het verleden en de de uitdagingen van deze tijd. Ook laat hij zijn publiek vragen stellen over de meest actuele controverses.

Met dit college doet Paul Scheffer een hartstochtelijke poging om bezoekers de huidige impasse rond migratie en identiteit beter te laten begrijpen en te overwinnen.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met al het programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door TivoliVredenburg

Organisatie

Georganiseerd door TivoliVredenburg.
» Website van TivoliVredenburg
» Meer evenementen van TivoliVredenburg

Locatie

TivoliVredenburg | Cloud Nine, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht, Utrecht
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Utrecht

Deel dit evenement met je vrienden