Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Het was een extreem droge zomer dit jaar. Met bosbranden van Griekenland tot Zweden. In Noord-Amerika en Zuid-Oost-Azië teisteren orkanen de kuststreken. De oceanen worden leeggevist of bevuild met een plastic soep ter grote van Frankrijk en Spanje samen. Om over het dreigende zoetwatertekort maar niet te spreken. Zijn er nog oplossingen voor deze problemen?

En er is meer aan de hand: we zitten niet goed in ons vel. In veel westerse landen wordt men dikker, eenzamer, depressiever en/of verslaafder. Niks is meer hetzelfde en de instrumenteel-technologische oplossingen schieten inmiddels tekort. Wat moeten we doen om uit de negatieve neerwaartse spiraal te komen? Er is duidelijk iets anders nodig dan wat er nu voorhanden is. Steeds meer stemmen gaan op voor een meer radicale omwenteling: een ‘paradigmaverandering’ of ‘systeem-transformatie’. Oplossingen die niet alleen ‘pleisters plakken’ en symptomen bestrijden. Oplossingen die niet alleen schade beperken, maar ook de Aarde regenereren en onze levenskwaliteit bevorderen. Oplossingen die niet inspelen op schuldgevoel en ‘doom-scenario’s’, maar mensen positief in beweging brengen. Oplossingen die niet geïsoleerd en eenzijdig zijn, maar het cluster van met elkaar samenhangende problemen integraal aanpakken. Oplossingen die niet van bovenaf opgelegd worden, maar experimenteel zijn en uit de mensen zelf komen.

Op deze avond onderzoeken Peter Blom, CEO van de duurzame Triodos Bank, en Annick de Witt, duurzaamheidsonderzoeker en transformatie-consultant, hoe deze nieuwe oplossingen er werkelijk uit kunnen zien.

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door De Nieuwe Liefde

Organisatie

Georganiseerd door De Nieuwe Liefde.
» Website van De Nieuwe Liefde
» Meer evenementen van De Nieuwe Liefde

Locatie

De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden