Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

De manier waarop we met de Aarde omgaan én de manier waarop we met elkaar omgaan heeft de afgelopen 50 jaar voor grote problemen gezorgd: klimaatverandering, verschraling van de aardbodem, de toenemende vluchtelingenstromen, economische stagnatie, bevolkingsgroei, toenemende arm-rijk verhoudingen en geopolitieke spanningen.  En wie naar het grotere geheel kijkt zal inzien dat deze huidige problemen, die zich op alle maatschappelijke terreinen voordoen, onderling sterk samenhangen.

De hoogste tijd voor kritische zelfreflectie als middel voor verduurzaming van de Aarde en samenleving. Een aantal bestuursleden van Stichting NatuurCollege – bekenden in de wereld van duurzaamheid – zullen onderzoeken welke onderliggende denkbeelden ten grondslag liggen aan de ecologische staat van de Aarde, en welke denkbeelden en daden kunnen helpen in de overgang naar een echt duurzame samenleving.

In dit eerste NatuurCollege staat de ontmoeting tussen twee generaties centraal. Professor Klaas van Egmond, als emeritus hoogleraar Milieukunde en Duurzaamheid verbonden aan de Universiteit Utrecht, is inmiddels aardig op leeftijd en – zoals dat hoort – overwegend pessimistisch. Talitha Muusse, een van de oprichters van de Duurzame Top 100, is jong en optimistisch. Hij is exponent van de generatie voor wie de bomen tot in de hemel groeiden, zij van de generatie die zich voor grote problemen als klimaatverandering ziet gesteld. Aan de hand van beeldfragmenten reflecteren ze in gesprek met elkaar op de veranderde tijdsgeest. Over een wereld van goede moed en wederopbouw, na de tweede wereldoorlog en de latere revolutie van de provo’s, en een wereld die groeimoe is en waarin moraliteit achterop raakt terwijl de technologie door raast. Hoe komen twee generaties samen tot een nieuw verhaal van hoop? Over die vraag en vooral het antwoord daarop, gaat het in dit eerste NatuurCollege.

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door De Nieuwe Liefde

Organisatie

Georganiseerd door De Nieuwe Liefde.
» Website van De Nieuwe Liefde
» Meer evenementen van De Nieuwe Liefde

Locatie

De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden