Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Het Nederlands onderwijsstelsel
De samenleving verwacht meerdere dingen van het onderwijsstelsel: het voorbereiden op de arbeidsmarkt, het socialiseren van zelfstandige burgers en het bevorderen van sociale mobiliteit. Maar is het Nederlandse stelsel goed ingericht om deze uitkomsten te bevorderen?

In deze lezing zal professor Herman van de Werfhorst laten zien waar het Nederlandse stelsel staat in vergelijking met andere landen wat betreft de link tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt, het bieden van gelijke kansen, en het socialiseren van actieve burgers.

Het Nederlandse stelsel lijkt bijzonder goed te zijn ingericht voor de economische waarde van het onderwijs. Onderwijsbeleid is ook duidelijk die kant op bewogen de laatste decennia. Echter, op het terrein van burgerschap en gelijke kansen gaat het in Nederland een stuk minder goed.

Het college wordt gemodereerd door Iftin Abokor.

Herman van de Werfhorst 
Herman van de Werfhorst is professor Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, directeur van het Amsterdam Centre for Inequality Studies, en voorzitter van de Programmacommissie van het Nationaal Cohortonderzoek Onderwijs (NCO) van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor het Adolescentenpanel Democratische Kernwaarden en Schoolloopbanen (ADKS). Van de Werfhorst was recentelijk betrokken bij het International Civic and Citizenship education Study (ICCS 2016). Momenteel geeft hij leiding aan een onderzoek gefinancierd met een Vici-beurs van NWO naar onderwijsongelijkheid in landenvergelijkend perspectief.

Praktische informatie
Wanneer: Maandag 19 november, 20.00 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Waar: ProDemos, Hofweg 1, Den Haag
Toegang: De colleges zijn gratis toegankelijk, maar alleen na aanmelding. Aanmelden kan via onze website. 

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door ProDemos

Organisatie

Georganiseerd door ProDemos.
» Website van ProDemos
» Meer evenementen van ProDemos

Locatie

ProDemos, Hofweg 1H, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden