Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

In augustus 2014, werd de Yezidische gemeenschap, een van de oudste religieuze groepen in het Midden-Oosten, het doelwit van de zelfbenoemde Islamitische Staat (IS). Mannen en jongens werden geëxecuteerd. Vrouwen en kinderen werden tot slaaf gemaakt. En een groot deel van de regio blijft vernietigd.

De voornaamste Yezidi-stad Sinjar is sinds november 2015 bevrijd. Toch blijft de wederopbouw van de noodzakelijke voorzieningen die de terugkeer van de gemeenschap mogelijk zouden maken traag. De fysieke, culturele en geestelijke overleving van de Yezidi gemeenschap wordt nog steeds bedreigd. Een kritische bespreking over de reactie, het discours en de framing van de internationale gemeenschap van de situatie van de Yezidi’s is een noodzaak.

Tijdens dit symposium gaan we in gesprek met politici, rechtsexperts, academici en de humanitaire sector zelf over de huidige situatie van de Yezidische gemeenschap en wat er nog moet gebeuren om hun toekomstperspectief te bepalen.

Praat mee tijdens deze discussie over de internationale reacties tegen genocide, het vinden van gerechtigheid en de huidige humanitaire crisis waarmee de Yezidi’s te maken hebben.

Inclusief gratis lunch en koffie en thee.

Sprekers
Sprekers worden binnenkort bekendgemaakt.

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door Humanity House

Organisatie

Georganiseerd door Humanity House.
» Website van Humanity House
» Meer evenementen van Humanity House

Locatie

Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden