Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving


Culturele arbeidsmarkt
De culturele arbeidsmarkagenda lijkt breed omarmd te worden door zowel de sector als het huidige kabinet Rutte. Maar wie compenseert culturele instellingen als kunstenaars volgens de fair practice code betaald moeten worden? Wat is het belang van betaalbare werkplaatsen? En wat is de invloed van flexwerkers en zzp’ers op de arbeidsmogelijkheden in de cultuursector? Deze thema’s worden onder andere uitgewerkt in het decembernummer Boekman #117. In aanloop hierop organiseert de Boekmanstichting dit najaar een reeks lezingen over het thema arbeidsmarkt en cultuur.

Tijdens de eerste lezing neemt Erik Akkermans ons mee langs een korte geschiedenis van werk, markt en inkomen in de culturele en creatieve sector. Waarop liepen eerdere initiatieven stuk? Hoe toekomstbestendig bleek ons cultuurbeleid? En waar zitten - historisch gezien - sterke samenwerkingspartners? Een rondgang door deze geschiedenis toont ook lessen voor het heden.

Na de lezing bediscussiëren we aan de hand van concrete voorbeelden binnen de huidige initiatieven wat het verleden ons kan leren over een levensvatbare toekomst van de culturele arbeidsmarktagenda.

Programma:
16.00: Welkom
16.10: Lezing Erik Akkermans
16.35: Reacties van concrete initiatieven in het veld
16.50: Discussie
17.30: Borrel

Over de spreker:
Erik Akkermans is eigenaar van adviesbureau We vragen Erik en kent de culturele sector van binnen en van buiten. Akkermans is sinds 1977 werkzaam in de sector kunst & cultuur, als manager, als bestuurder en als adviseur. Hij heeft ervaring met landelijke, provinciale en lokale instellingen en overheden. Momenteel is hij onder meer voorzitter van de Kunstraad Groningen. Hij is daarnaast betrokken bij de Arbeidsmarktagenda Cultuur en was daarvoor o.a. ook jarenlang voorzitter van de Federatie Cultuur.

Datum: Dinsdag 16 oktober 2018
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
Locatie: Boekmanstichting, Amsterdam
Toegang: gratis, maar aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen.

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door Boekmanstichting

Organisatie

Georganiseerd door Boekmanstichting.
» Website van Boekmanstichting
» Meer evenementen van Boekmanstichting

Locatie

Boekmanstichting, Herengracht 415, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden