Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

De Haagse Mug nodigt uit voor de presentatie ¨Stop flexcontracten en afbraak sociale huur. Wonen is een recht!¨ door Abel Heijkamp van de Bond Precaire Woonvormen op woensdag 17 oktober 2018 (19:30 - 21:30 uur) in Vrijplaats Utopie.

Wonen wordt steeds tijdelijker, onzekerder en duurder. Abel vertelt over de penibele woonsituatie die een groeiende groep mensen aan de lijve ervaart. Getroffen worden zowel jongeren als ouderen, en mensen uit verschillende inkomensklassen.

Hij belicht de oorzaken en achtergronden. En gaat daarbij ook in op beleidsmaatregelen of -voorstellen die de fundamenten van het sociale huursysteem als geheel ondermijnen, zoals ´Scheefwonen´, ´Passend Toewijzen´ en ´Passend Wonen´ (de titel van een recent Manifest van 23 woningbouwcorporaties). Zijdelings komen aan de orde: gettovorming, gentrificatie, huurbescherming en privacy.

Na de pauze spreekt Abel over de praktijk. De Bond Precaire Woonvormen is een solidariteitsbeweging van vrijwilligers die elkaar steunen uit de overtuiging dat wonen een grondrecht is waar ze samen voor moeten opstaan. De Bond biedt (tijdelijke) bewoners steun bij woonconflicten, zoals huisuitzettingen en onzekere woonsituaties, mits die bewoners er zelf mee aan de slag gaan.

Abel legt uit hoe je in de praktijk een solidariteitsnetwerk opzet, hoe je het probleem publiekelijk zichtbaar maakt, en welke actiemethoden geschikt zijn om druk te zetten op verhuurders, markt en politiek.


Presentatie: Abel Heijkamp, (http://bondprecairewoonvormen.nl)
Plaats:      Vrijplaats Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag
             (utopie.nl/vrijplaats)
Dag:         Woensdag 17 oktober 2018
Tijd:        19:30 - 21:30 uur (zaal open vanaf 19 uur)
Org.:        Haagse Mug (haagsemug.nl)


Route (OV) vanaf station HS: tram 16 richting Statenkwartier. Uitstappen: halte Elandstraat. Vijf minuten lopen richting Waldeck Pyrmontkade. Ingang op hoek met Elandstraat. Linkerhand, naast restaurant de Hagedis.
Vanaf Den Haag CS: tram 3 richting Loosduinen. Uitstappen: halte Elandstraat (West). Ingang op hoek met Waldeck Pyrmontkade, naast restaurant de Hagedis.

De Haagse Mug verzorgt lezingen in Den Haag over financiële, sociaal-economische en andere thema's. We hopen dat het prikkelt tot discussie, activering en versterking van netwerken in de stad.
Contact:  haagsemug@xs4all.nl  Web: haagsemug.nl

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door Haagse Mug

Organisatie

Georganiseerd door Haagse Mug.
» Website van Haagse Mug
» Meer evenementen van Haagse Mug

Locatie

Vrijplaats Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, 2518 JR Den Haag, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden