Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving


Nieuw boek Cultural Policy in the Polder
In the Dutch tradition of ‘poldering’, a system of constant negotiations and compromises between public and private parties, the system not only persisted, but grew both in size and complexity. At the occasion of the 25th anniversary of the Cultural Policy Act, Cultural Policy in the Polder introduces the Dutch system, the key debates of 25 years of cultural policy making and the challenges to the system for the coming decades.

Deze Engelstalige publicatie verschijnt dit najaar bij Amsterdam University Press en Boekmanstichting.

Symposium
Ter ere van het verschijnen van bovenstaande publicatie vindt er op 30 oktober 2018 een symposium plaats aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Beleidmakers, onderzoekers, studenten en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een collegiale dag vol reflecties, analyses en onderzoeksinzichten.

De focus van het symposium ligt op het cultuurbeleid zoals het de afgelopen 25 jaar uit de opdracht van de minister in de Wet op het Specifiek Cultuurbeleid voortvloeide: het scheppen van voorwaarden voor het in stand houden, ontwikkelen en (sociaal en geografisch) spreiden van kunst en cultuur, met oog voor kwaliteit en verscheidenheid.

Met aandacht voor de onderwerpen die het cultuurbeleid de komende jaren zullen domineren: regionaal cultuurbeleid, globalisering en digitalisering, mediabeleid, cultuurbeleid en het publieke domein, bibliotheken in een informatiemaatschappij, inclusiviteit en diversiteit én aanbevelingen voor een toekomstig cultuurbeleid.

Voorlopig programma en aanmelden kan via:
https://www.boekman.nl/evenement/30-oktober-nieuw-boek-en-symposium-cultural-policy-polder

Datum: Dinsdag 30 oktober 2018
Tijd: 10.30 - 18.00 uur
Locatie: Radboud Universiteit, Zaal C
Elinor Ostromgebouw
Heyendaalseweg 141
6525 AJ Nijmegen
 

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door Boekmanstichting

Organisatie

Georganiseerd door Boekmanstichting.
» Website van Boekmanstichting
» Meer evenementen van Boekmanstichting

Locatie

Radboud Universiteit, Zaal C, Elinor Ostromgebouw, Heyendaalseweg 141, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden