Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Normal Is Over (103’ min.) is een meeslepende en visueel rijke film geregisseerd door de bekroonde onderzoeksjournalist Renée Scheltema. De film analyseert ‘The big picture’, hoe mensen onbedoeld onze planeet hebben bedreigd: klimaatverandering, het uitsterven van soorten, de uitputting van kritieke natuurlijke hulpbronnen en de industriële manier van onze voedselproductie.

De documentaire onderzoekt hoe ons economisch en financieel systeem al deze kwesties met elkaar verbindt en biedt oplossingen die onmiddellijk kunnen worden geïmplementeerd, van praktische alledaagse oplossingen tot het heroverwegen van de overkoepelende mythes van onze tijd. Renée reist de hele wereld over en ontmoet niet alleen vooraanstaande experts, maar ook alledaagse burgers die zich concentreren op zaken als biologische landbouw, het verbieden van plastic, het redden van soorten, ecologische economie, duurzame architectuur en hernieuwbare energie en meer.

Een indrukwekkende film die laat zien dat iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen aan de uitdagingen waar we als mensheid voor staan.

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage aan de onafhankelijke filmmaker Renée Scheltema die voor eigen rekening de film produceerde, wordt op prijs gesteld. Bekijk de trailer hier: http://normalisoverthemovie.com/

Toegang vrij, aanvang 11 uur. 

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door VG Amsterdam

Organisatie

Georganiseerd door VG Amsterdam.
» Website van VG Amsterdam
» Meer evenementen van VG Amsterdam

Locatie

Gebouw Splendor, Nieuwe Uilenburgerstraat 116, 1011 LX Amsterdam, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden