Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

In Nederland is het gelukkig relatief goed gesteld met de rechten van homoseksuelen. Ook andere landen legaliseren steeds vaker het homohuwelijk, maar er zijn wereldwijd nog veel landen waar dit niet het geval is. In bijna de helft van alle landen ter wereld is homoseksualiteit strafbaar. In sommige landen kan er zelfs de doodstraf voor worden opgelegd. In sommige delen van Rusland worden er bijvoorbeeld heuse heksenjachten geopend, of worden homoseksuelen zelfs gemarteld vanwege hun geaardheid. Ook in
grote delen van Afrika zijn er nog wetten die homoseksualiteit strafbaar maken. Wat is precies de staat van LHBT-rechten wereldwijd? Is er een verband te zien tussen de toename van homorechten in sommige landen, en de afname in andere landen?

Op deze avond gaan we met verschillende sprekers in gesprek over homorechten wereldwijd. 

Sidney Smeets is advocaat en staat verdachten zowel in Nederland als in het buitenland bij. Ook verleent Sidney bijstand aan slachtoffers van anti-LHBT geweld zoals het Arnhemse anti-homogeweld, de mishandeling op de Dam en de zaak rondom transgendervrouwen en de ZARA. Sidney is een actief twitterende togadrager en opiniemaker op het gebied van strafrecht, mensenrechten en LHBT-rechten.

COC Nederland komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s). Ze zijn onder andere bezig met internationale belangenbehartiging.

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door SIB-Utrecht

Organisatie

Georganiseerd door SIB-Utrecht.
» Website van SIB-Utrecht
» Meer evenementen van SIB-Utrecht

Locatie

Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Utrecht

Deel dit evenement met je vrienden