Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Van oudsher is geheimhouding een belangrijk instrument van de staat geweest. In het buitenlands beleid spreekt spionage het meest tot de verbeelding. Maar is dat nog wel een overheidsmonopolie? Moeten we ons voorbereiden op een wereld waarin iedereen iedereen bespioneert? 
Ook bij binnenlandse aangelegenheden is geheimhouding aan de orde van de dag. Politici en ambtenaren zijn gebonden aan allerlei vormen ervan. Dwingt het democratisch proces niet tot een serieuze begrenzing van die geheimhouding? Mag een minister of een wethouder ongevallige rapporten buiten vitale publieke discussies houden? En: is Europa niet een  wereld van misleiding en complotten?

Sprekers
Bob de Graaff is profileringshoogleraar Intelligence and Security Studies bij de afdeling Geschiedenis van internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht.
Tom-Jan Meeus is politiek columnist bij NRC Handelsblad.
Mathieu Segers is hoogleraar Europese geschiedenis en integratie aan de Maastricht University en decaan van het University College Maastricht.
Paul Frissen is decaan en bestuursvoorzitter van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur te Den Haag, hoogleraar bestuurskunde aan de Tilburg University en lid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. 

 

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door KNAW

Organisatie

Georganiseerd door KNAW.
» Website van KNAW
» Meer evenementen van KNAW

Locatie

Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden