Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

De Verbeelding Voorbij

In 1968 gingen mensen massaal de straat op met de leus “de verbeelding aan de macht”. Ze wilden dat het behoudende bewind week voor de vooruitstrevende verbeelding. Ze legden daarmee het fundament voor zoveel vrijheden en mogelijkheden, dat nu, vijftig jaar later, onze verbeeldingskracht er zich geen raad meer mee weet. Zijn we nog wel echt betrokken bij de politiek? Zijn we stuk voor stuk te individualistisch? En hadden we niet liever gezien dat er meer hetzelfde was gebleven?

Wat is er over van deze geëngageerde stroming? Leven we in een tijdperk waarin we denken de verbeelding niet meer nodig te hebben? Schuif deze lente elke laatste dinsdag van de maand aan en laat je geest de vrije loop in een filosofisch gesprek over verbeelding en macht, onder het genot van een overheerlijke maaltijd van Robin Food en een lekker glas wijn van Jacq.

Diner #1: Engagement
Politieke betrokkenheid en collectieve actie waren kernwaarden van het protest in ‘68. Maar zijn we nog altijd bereid om de barricades op te stappen? Zijn we zelfs nog in politieke programma’s geïnteresseerd? In een politiek van persoonlijkheden raakt de inhoud snel uit het zicht. Moeten we voorkomen dat de stembusgang een verplichte oefening wordt?

-- 24 april--

https://www.facebook.com/events/2331373173555677/

Diner #2: Egotopia
Hoe ziet de ideale wereld eruit? Tegenwoordig beantwoorden we deze vraag vooral in termen van hoe ons eigen leven eruit zou moeten zien. Dicht bij huis, lekker vertrouwd en met onze persoonlijke waarden als middelpunt. Beperkt het utopische vergezicht zich dan tot de horizon van het individu? Leven we in een egotopia? Of wordt het weer tijd om groter te dromen?

--29 mei--

https://www.facebook.com/events/379133475893459/

Diner #3: Behoudzucht
Natuurlijk wordt het revolutionaire elan van de jaren zestig vaak onderstreept. Statistisch gezien was het echter een kleine minderheid die voor (echte) verandering streed. Want wil de mens van nature eigenlijk niet dat alles hetzelfde blijft? Onder het motto: ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ onderzoeken we de natuurlijke aanleg van de mens tot conservatisme.

--26 juni--

https://www.facebook.com/events/181907439091461/

@ Robin Food - Frederik Hendrikstraat 111

€32,50         -      regulier
€80          -     passe partout
€22,75        -    student

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door Vuurwerk

Organisatie

Georganiseerd door Vuurwerk.
» Website van Vuurwerk
» Meer evenementen van Vuurwerk

Locatie

Robin Food, Frederik Hendrikstraat 111, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden