Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving


Het Jongetje EliDe Boekmanstichting opent haar deuren voor het publiek van 19 april t/m 30 juni om het prachtige werk van fotograaf Bettiena Drukker te komen bezichtigen. 

Het meest recente project van fotograaf Bettiena Drukker gaat over haar Opa Eli de Vries. Die werd in 1890 geboren in de Amsterdamse Jodenbuurt, in een straatarm gezin met acht kinderen.

Bettiena weet niet veel van zijn vroege jeugd, behalve dat hij al op zijn zesde jaar moest werken. Zoals in veel van haar fotografische verhalen, laat zij haar fantasie de vrije loop en interpreteert zij de schaarse informatie die zij heeft deels historisch, deels associatief. Zij volgt hem als het ware, tijdens zo maar een dag, en roept een beeld op van een dapper jongetje dat zich vastberaden een weg naar zijn toekomst baant.

Toen Eli de Vries jaren later als succesvol zakenman in de Verenigde Staten woonde, ontmoette hij een jonge Nederlandse vrouw die hem ging helpen met zijn privé-correspondentie. Dat was Henny Boekman-Engers, de dochter van Emanuel Boekman. Zij sloot een hechte vriendschap met Eli’s jongste dochter Beccy – de moeder van Bettiena.

“Ik richt een klein monumentje voor hem op. Voor hem, en voor alle straatarme Amsterdamse jongetjes die het, ondanks alles, mogelijk gemaakt hebben dat kleine Amsterdamse meisjes zestig jaar later in vrede en welvaart op konden groeien. “

www.bettienadrukker.nl
Datum: De feestelijke opening van de expositie is op woensdag 19 april 2018
Tijd: 15.30 - 17.30 uur
Toegang: aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen. 

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door Boekmanstichting

Organisatie

Georganiseerd door Boekmanstichting.
» Website van Boekmanstichting
» Meer evenementen van Boekmanstichting

Locatie

Boekmanstichting, Herengracht 415, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden