Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

#MeToo

In het Politiek Café van dinsdag 13 februari 2018 praten we over #MeToo, de hashtag waarmee vrouwen wereldwijd hun ervaringen met seksueel overschrijdend gedrag deelden. Te gast is schrijfster en cabaretière Anke Laterveer, die in 2015 in Nederland de succesvolle hashtag #zeghet startte om het bewustzijn rondom seksueel geweld te vergroten. 

Politiek Café

We kijken in het Politiek Café naar de aanleiding van de hashtag en de toekomst ervan. Hoe staat het met seksueel grensoverschrijdend gedrag in Nederland? Staan we beter of slechter voor dan andere landen? Wat zouden wij als maatschappij kunnen moeten doen om de situatie voor volgende generaties te verbeteren? En welke rol heeft de politiek daarin? Hoe beschermen we vrouwen (en mannen) tegen seksuele intimidatie?

Maar ook: wanneer slaat de (media)hype rondom #MeToo door? Hoe zorgen we ervoor dat slachtoffers veilig hun ervaringen kunnen delen, zonder daarbij de vermeende daders nog voor een grondig onderzoek, al dan niet publiekelijk te veroordelen? Wat is de rechtspositie van een van seksueel overschrijdend gedrag beschuldigde?

Sprekers

- Anke Laterveer, initiatiefneemster van de hashtag #zeghet. Laterveer is cabaretière en schrijfster. In oktober 2015 lanceerde ze de hashtag #zeghet op Twitter. Hiermee wilden ze bewustzijn creëren rondom seksueel geweld. Ook wilden ze het taboe op praten over je ervaring doorbreken.

Duizenden slachtoffers van seksueel geweld, zowel vrouwen als mannen, deelden vervolgens op social media hun verhaal. Door aanhoudende (media-)aandacht voor dit probleem werden ook in de politiek stappen gezet. Mede door #zeghet zijn er in versneld tempo Centra Seksueel Geweld geopend op verschillende plaatsen in Nederland. 

Houd onze website in de gaten voor updates over de sprekers. We verwachten later deze week meer sprekers te kunnen toevoegen.

Praktische info

Wanneer: dinsdag 13 februari 2018, 20.00-21.30 uur
Waar: ProDemos, Hofweg 1, Den Haag
Toegang: gratis, aanmelden via de website van ProDemos

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door ProDemos

Organisatie

Georganiseerd door ProDemos.
» Website van ProDemos
» Meer evenementen van ProDemos

Locatie

ProDemos, Hofweg 1 , Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden