Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Op dinsdag 16 januari organiseren we een speciale boekenavond over twee boeken die 100 jaar kiesrecht als onderwerp hebben. Astrid Feiter interviewt de auteurs over hun boeken en het thema 100 jaar kiesrecht.

Het is een eeuw geleden dat het algemeen kiesrecht in Nederland werd ingevoerd, een mijlpaal om bij stil te staan. Na de invoering op 12 december 1917 mochten alle mannen ouder dan 25 jaar stemmen en konden vrouwen verkozen worden. Algemeen stemrecht voor vrouwen volgde twee jaar later.

Op 16 januari hebben we drie auteurs van de boeken Alle stemmen tellen! en Tussen geschiktheid en grondrecht uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan over dit bijzondere feit. Ze kunnen ons alles vertellen over de weg naar het algemeen kiesrecht in Nederland.

Sprekers

- Professor Monique Leyenaar, hoogleraar vergelijkende politicologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, samensteller van Alle stemmen tellen! Een eeuw algemeen kiesrecht.

Professor Rudy Andeweg, hoogleraar empirische politicologie aan de Universiteit Leiden, samensteller van Alle stemmen tellen! Een eeuw algemeen kiesrecht.

Ron de Jong, historicus en onderzoeker bij de Kiesraad en historicus. Hij is een van de auteurs van het boek Tussen geschiktheid en grondrecht. De ontwikkeling van het Nederlandse kiesrecht vanaf 1795.

Deze speciale boekenavond staat onder leiding van Astrid Feiter (mevrouw de voorzitter).

Kijk voor meer informatie over de avond en de boeken op de website van ProDemos.

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door ProDemos

Organisatie

Georganiseerd door ProDemos.
» Website van ProDemos
» Meer evenementen van ProDemos

Locatie

ProDemos, Hofweg 1, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden