Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

We beginnen het nieuwe seizoen met twee prachtige documentaires vanIDFA 2017. Deze hele zondagmiddag kun je je terugtrekken in het Humanity House en je laten ontroeren en verrassen door Docu-day: The Distant Barking of Dogs, over de oorlog in Oost-Oekraïne gezien door de ogen van de 10-jarige Oleg en ‘The Judge‘. Na afloop van beide films praten we na met interessante sprekers.

THE JUDGE
The Judge biedt een zeldzaam inzicht in de shariawetgeving. De Palestijnse Kholoud Al-Faqih is de eerste vrouwelijke shariarechter in het Midden-Oosten. We volgen haar dagelijkse leven, haar werk en haar indrukwekkende strijd voor vrouwenrechten.

Kholoud Al-Faqih is nog een jonge advocaat als ze in de rechtbank in Ramallah naar de voorzitter stapt en aankondigt dat ze rechter wil worden. Ze wordt uitgelachen door hem. Maar slechts een paar jaar later is Kholoud de eerste vrouwelijke rechter die wordt benoemd tot lid van de shariarechtbanken (islamitische wet) in het Midden-Oosten.

NAGESPREK
Na afloop praten we na met Nadia Sonneveld, redacteur van het boek ‘Women Judges in the Muslim World: A Comparative Study of Discourse and Practice’. Ze is senior onderzoeker ‘gender en recht in de islamitische wereld’ aan de Radboud University.

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door Humanity House

Organisatie

Georganiseerd door Humanity House.
» Website van Humanity House
» Meer evenementen van Humanity House

Locatie

Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden