Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

We beginnen het nieuwe seizoen met twee prachtige documentaires van IDFA 2017. Deze hele zondagmiddag kun je je terugtrekken in het Humanity House en je laten ontroeren en verrassen door ‘The Distant Barking of Dogs’ en Docu-day: The Judge, over de eerste vrouwelijke Sharia rechter in het Midden-Oosten. Na afloop van beide films praten we na met interessante sprekers.

THE DISTANT BARKING OF DOGS
In ‘The Distant Barking of Dogs’ zien we de oorlog in Oost-Oekraïne door de ogen van de 10-jarige Oleg. De film neemt je mee in zijn belevingswereld waarin de oorlog steeds dieper infiltreert. De documentaire ging in wereldpremière tijdens IDFA 2017 en sleepte er gelijk een award binnen.

Oleg woont samen met zijn geliefde grootmoeder Alexandra in het kleine dorpje Hnutove. In dit oorlogsgebied klinken vrijwel dagelijks de geluiden van afweergeschut en raketinslagen. Terwijl steeds meer mensen het dorp verlaten, blijven Oleg en Alexandra achter omdat zij geen andere plek hebben om naar toe te gaan. Het leven wordt steeds moeilijker en het einde van de oorlog is niet in zicht.

NAGESPREK
Na afloop van de film praten we verder met Floris Akkerman, reizend correspondent voormalige Sovjet Unie. Hij reist regelmatig naar de regio en maakt verhalen voor verschillende media, waaronder De Correspondent enBureau Buitenland van VPRO.

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door Humanity House

Organisatie

Georganiseerd door Humanity House.
» Website van Humanity House
» Meer evenementen van Humanity House

Locatie

Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden