Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Libya: Prospects for Peace and Reconciliation.

Ruim zes jaar na de opstand van februari 2011 die het einde inluidde van het regime van Qadhafi, is Libië een diep verdeeld land, dat met ernstige problemen te kampen heeft. Zowel de Libische bevolking als de internationale gemeenschap hebben belang bij de transitie van Libië naar een vreedzame, veilige en rechtvaardige staat. Deze lezing zal daarom zijn gewijd aan de instabiliteit in Libië en aan de perspectieven op vrede en nationale verzoening. Youssef Sawani, Tarek Mitri, en Claudia Gazzini zullen hun visie geven op dit onderwerp en deelnemen aan een paneldiscussie. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur met aansluitend een borrel.

Youssef Sawani
Youssef Sawani is professor Politieke Wetenschappen en Internationale Relaties aan de Universiteit van Tripoli. He was directeur van de Qadhafi Foundation tot februari 2011, toen hij aftrad om zich aan te sluiten bij de opstand. Hij is lid van de Raad van Bestuur van het Institute for Arab Unity Studies, en redacteur van het tijdschrift Contemporary Arab Affairs. Hij publiceerde onder meer 'The February 17 Intifada in Libya: disposing of the regime and the issues of state-building,' in Ricardo Laremont (red.), Revolution, Revolt and Reform in North Africa (Routledge, 2013).

Tarik Mitri
Tarek Mitri promoveerde in de Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Paris X, en was docent aan de Saint Joseph Universiteit in Beiroet. Hij is onder meer gespecialiseerd in de geschiedenis van de verhoudingen tussen christenen en moslims. In Libanon bekleedde hij diverse ministersposten, waaronder Minister van Cultuur en Minister van Buitenlandse Zaken. Van 2012 tot 2014 was hij Speciaal Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de VN en hoofd van de United Nations Support Mission in Libya (UNSMIL). Momenteel is hij directeur van het Issam Fares Institute for Public Policy and International Relations van de Amerikaanse Universiteit in Beiroet.

Claudia Gazzini
Claudia Gazzini behaalde haar doctorstitel in de Geschiedenis van het Midden-Oosten aan de Universiteit van Oxford en was werkzaam als onderzoeker aan het Europees Universitair Instituut in Florence en als gastonderzoeker aan de Northwestern Universiteit. Ze publiceerde over het hedendaagse Libië in onder meer Middle East Report en het Arab Media and Society journal. Van 2012 tot 2017 was ze senior analist voor Libië voor de Interntional Crisis Group. Onlangs werd ze benoemd tot beleidsadviseur van de huidige Speciaal Vertegenwoordiger van de VN Secretaris-Generaal voor Libië, Ghassan Salamé.

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door De Nieuwe Liefde

Organisatie

Georganiseerd door De Nieuwe Liefde.
» Website van De Nieuwe Liefde
» Meer evenementen van De Nieuwe Liefde

Locatie

Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden