Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Wonen is nu al hét campagnethema in Amsterdam. De woningmarkt zit vast en D66 wil hier beweging in krijgen. De D66-fractie en de D66-Kennisgroep Wonen hebben het afgelopen jaar daarom tal van gesprekken gevoerd met bewoners en met betrokkenen bij de Amsterdamse woningmarkt. De uitkomsten willen we graag presenteren op 16 november.

De stad groeit enorm en we bouwen meer dan ooit te voren, maar D66 maakt zich zorgen over een groep die tussen wal en schip valt: de middeninkomens. Onze leraren, politieagenten en zzp’ers worden namelijk steeds vaker gedwongen de stad te verlaten, of maken geen kans om hier te komen wonen. D66 wil daarom ingrijpen. Iedereen verdient een eerlijke kans op een woning. D66 heeft voor verschillende doelgroepen plannen ontwikkeld, zoals voor doorstromers uit sociale huurwoningen, kwetsbare bewoners en ouderen. Wij doen concrete voorstellen voor de verdere groei van Amsterdam. Onder andere hoogbouw waar het past, ruimte voor groen en goede verbindingen zijn leidend bij de uitbreiding van de stad.

D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig zal deze avond ingaan op de woonplannen van D66. Experts uit het veld zullen vertellen wat zij als grootste uitdagingen op de Amsterdamse woningmarkt zien en hoe verschillende partijen hier een antwoord op kunnen bieden.

Sprekers:
- Hester van Buren, voorzitter Raad van Bestuur, woningcorporatie Rochdale
- Robert Kohsiek, directeur/oprichting Wonam, ontwikkelbedrijf van middensegment huurwoningen
- Reinier van Dantzig, fractievoorzitter D66 Amsterdam

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door D66 Amsterdam

Organisatie

Georganiseerd door D66 Amsterdam.
» Website van D66 Amsterdam
» Meer evenementen van D66 Amsterdam

Locatie

VondelCS , Vondelpark 3, Amsterdam
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Amsterdam

Deel dit evenement met je vrienden