Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Een jaar opstand in de Rif: voor respect, banen en voorzieningen en tegen corruptie

In samenwerking met de stichting Multicultureel Jongeren Geluid organiseert de Haagse Mug een paneldebat over de opstand in het Rifgebied (Noord-Marokko). Dit vindt plaats op vrijdag 13 oktober 2017 vanaf 19:30 uur in het Flex Startup-gebouw te Rijswijk. (NB afwijkende plaats en tijd!)

In Den Haag woont een groot aantal mensen met roots in het Rifgebied. Sinds oktober 2016 volgen zij nauwgezet de ontwikkelingen van de sociale strijd die ontbrandde na de dood van een visverkoper in de stad Al Hoceima.

De lokale bevolking van Al Hoceima en omliggende gemeenten demonstreert al vele maanden geweldloos en met veel creativiteit tegen corruptie, armoede, werkloosheid en voor het opzetten van een kankerkliniek en andere voorzieningen. Ze voelt zich niet gerespecteerd door de Marokkaanse regering.

Ondanks de harde repressie door de Marokkaanse staat en niet ingeloste regeringsbeloften gaat de sociale beweging Hirak nog steeds door met geweldloos demonstreren voor hun eisen. Half september is een aantal mensen in hongerstaking gegaan.
Activisten in Den Haag (en elders in Europa) steunen deze strijd. Door inzicht te geven in wat daar speelt, willen ze steun verwerven van burgers en politiek.

Na het geven van een korte inleiding zullen de sprekers plaats nemen in een panel en reageren op stellingen en vragen door Said Boudouft en het publiek.
Met culturele bijdragen door Ahmed Essadki (gedichten) en Jamal Anwal muziekgroep (muziek).

Wanneer: Vrijdag 13 oktober vanaf 19:30 uur (zaal open: 19 uur).
Waar: Burgemeester Elsenlaan 321, Rijswijk (http://www.flexstartups.nl/)
Bereikbaarheid: Tram 17 (r. Wateringen) vanaf CS. Of vanaf hoek Waldorpstraat/ Rijswijkseweg. Uitstappen op halte Handelskade (Rijswijk). Straat oversteken, nummer 321.
Parkeren: In de buurt achter het Flex gebouw is het gratis parkeren.
Organisatie en web: Haagse Mug (www.haagsemug.nl) ism. stichting Multicultureel Jongeren Geluid (http://www.stichting-mjg.nl/)
Panelleden: Mustafa Aarab El Haddad (https://mustafa-aarab.net/) en Sietske de Boer (http://www.sietskedeboer.com/)
Gespreksleider: Said Bouddouft (https://www.facebook.com/Bouddouft.Said)

Facebookpagina: https://www.facebook.com/events/1416676595095653

De Haagse Mug verzorgt lezingen in Den Haag over financiele, sociaal-economische en andere thema's. We hopen dat het prikkelt tot discussie, activering en versterking van netwerken in de stad.
Contact: haagsemug@xs4all.nl
Web: http://www.haagsemug.nl
 

Like Debatagenda.nl op Facebook!

Georganiseerd door Haagse Mug

Organisatie

Georganiseerd door Haagse Mug.
» Website van Haagse Mug
» Meer evenementen van Haagse Mug

Locatie

Flex Startups, Burgemeester Elsenlaan 321, Rijswijk, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden