Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Tijdens de Haagse Museumnacht is er ook in het Humanity House van alles te doen. Onze ervaringsreis is door de inzet van acteurs nog levensechter dan normaal. En speciaal voor jou zijn er optredens van rapper Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla. Mis het niet!

Vernieuwde ervaringsreis: hoe voelt het om te vluchten?
Kruip in de huid van een vluchteling en ervaar hoe het is om alles achter te moeten laten. Speciaal voor Museumnacht maken acteurs deze 45 minuten durende interactieve ervaring nog levensechter. Goed om te weten: sinds februari is onze ervaringsreis vernieuwd. Je ontmoet nu virtueel acht mensen uit verschillende delen van de wereld, met alle acht een totaal ander verhaal. Gemene deler: ze zijn allemaal gevlucht en in Nederland beland.

Muzikale performance van rapper Massih Hutak & kanunspeler Shaza Manla
Rapper, schrijver en columnist Massih Hutak en kanunspeler Shaza Manla geven speciaal voor Museumnacht een muzikale performance over het thema ‘Freak Like Me’. Met confronterende humor en muziek dagen ze jou uit om je eigen vooroordelen onder de loep te nemen.

“Het is eigenlijk heel moeilijk om vluchteling te zijn, want mensen vinden jou geen echt mens”, aldus de veertienjarige Shaza Manla. Shaza is een van de acht personen die je ontmoet in ons museum. Samen met haar familie moest zij uit Syrië vluchten. Ze woont sinds een paar jaar in Nederland, waar ze de klassieke muziekwereld heeft veroverd met haar enorme muzikale talent.

Ook Massih Hutak weet wat het betekent om als ‘anders’ gezien te worden. Hij vluchtte op zesjarige leeftijd met zijn familie uit Afghanistan en kwam uiteindelijk in Nederland terecht. Nu is hij een bekende rapper, columnist en schrijver en spreekt hij zich uit over maatschappelijke kwesties.

Openingstijden en tickets
Tijdens Museumnacht gaan onze deuren om 20.00 uur open. Om 01.00 uur sluiten we. Massih en Shaza treden drie keer op: om 21.00, 22.00 en 23.00 uur. Zorg dat je op tijd bent, want er is maar een beperkt aantal plekken!

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door Humanity House

Organisatie

Georganiseerd door Humanity House.
» Website van Humanity House
» Meer evenementen van Humanity House

Locatie

Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden