Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Welke invloed heeft crisis, geweld of ballingschap op je als individu? Wat doet het met je dromen en je onderbewuste, met hoe je relaties aangaat en hoe je naar jezelf kijkt? Kortom, wat doet het met je als mens? De gerenommeerde Syrische fotograaf Omar Imam doet hier in zijn werk onderzoek naar. Speciaal voor Nacht van de Dictatuur gaat hij hierover in gesprek met regisseur Casper Vandeputte.

Over de sprekers
Omar Imam is beroemd geworden met zijn fotografieproject ‘Live, Love, Refugee‘. Voor dit project onderzocht hij de mentale staat van Syriërs in een vluchtelingenkamp in Libanon. Hij vroeg aan hen om hun dromen na te bootsen. Dromen van ontsnapping, verzwakking, liefde en terreur. De surrealistische beelden tonen ons de innerlijke belevingswereld van de geportretteerden en breken zo met de standaard representatie van vluchtelingen als ‘nummers en slachtoffer’.

Welke verhalen wil Imam ons, de kijker, vertellen met zijn foto’s? En welk beroep doen zijn beelden op ons gevoel van medemenselijkheid? Filosoof en columnist Marjan Slob kiest voor deze nacht één van zijn werken en spreekt hierover een column uit. Vervolgens gaat Vandeputte met Imam in gesprek over zijn werk en over beeldvorming, innerlijk verzet en medemenselijkheid.

Kijk voor meer informatie en tickets op onze website: https://www.humanityhouse.org/agenda/nacht-dictatuur-hoe-blijf-mens-tijden-onmenselijkheid/

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door Humanity House

Organisatie

Georganiseerd door Humanity House.
» Website van Humanity House
» Meer evenementen van Humanity House

Locatie

Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden