Bezoek website van dit evenement »

Uitgebreide omschrijving

Deelname aan het STAD gesprek Haagse hoogbouw: Eyeline & Skyline is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk.

De gemeente Den Haag werkt aan een nieuwe hoogbouwvisie voor de stad: ‘Eyeline & Skyline’. Platform STAD gaat daarom in gesprek met ontwerpers, marktpartijen en bewoners over de kansen en risico’s, en over kwaliteitseisen die aan nieuwe hoogbouw projecten gesteld moeten worden. Hoe kun je zorgen voor een goede leefkwaliteit in de omgeving en variatie in vorm en functie? Wat moet er zeker worden opgenomen in de visie op hoogbouw in Den Haag?

Jeroen Geurst (Geurst & Schulze architecten) beschrijft de architectonische identiteit van Den Haag en hoe hoogbouw zich daartoe verhoudt. Ruurd Gietema (KCAP Architects & Planners) en Hans Kollhoff (Kollhoff Architekten) geven hun visie op hoogbouw en tonen inspirerende voorbeelden. Moet een toren een icoon en landmark zijn, of juist zorgvuldig worden ingepast in bestaande stedenbouwkundige structuren?

Dorte Kristensen (Atelier PRO), Rob van Kalmthout (Heijmans), Eric Vreedenburgh (Archipelontwerpers), Ben Kuipers (Landschapsarchitect) en Ton Schaap (urbanist gemeente Amsterdam) gaan in een gesprek o.l.v. Jooske Baris (Platform STAD) en in deelsessies in op Duurzame hoogbouw, Haagse hoogbouw, Hoogbouw op ooghoogte en Wonen in hoogbouw.

Tot slot reflecteert Joris Wijsmuller (wethouder gemeente Den Haag, Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) op wat er tijdens het STAD gesprek wordt opgehaald aan aandachtspunten en inspiratie voor duurzame hoogbouw in Den Haag.

Volg Debatagenda.nl op Twitter!

Georganiseerd door Platform STAD

Organisatie

Georganiseerd door Platform STAD.
» Website van Platform STAD
» Meer evenementen van Platform STAD

Locatie

New World Campus, Spaarneplein 2, Den Haag
» Bekijk op Google Maps
» Meer evenementen in Den Haag

Deel dit evenement met je vrienden